ספירת העומר תשפ"ה – עשרים ימים לעומר – היסוד שבתפארת

בָּרוּךְ אַתָּה יְיָ אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם, אֲשֶׁר קִדְּשָׁנוּ בְּמִצְוֹתָיו וְצִוָּנוּ עַל סְפִירַת הָעֹמֶר.
היום עשרים יום שהם שני שבועות ושישה ימים לעומר
לַמְנַצֵּחַ בִּנְגִינוֹת מִזְמוֹר שִׁיר: אֱלֹהִים יְחָנֵּנוּ וִיבָרְכֵנוּ, יָאֵר פָּנָיו אִתָּנוּ, סֶלָה: לָדַעַת בָּאָרֶץ דַרְכֶּךָ, בְּכָל גּוֹיִם יְשׁוּעָתֶךָ: יוֹדוּךָ עַמִּים אֱלֹהִים, יוֹדוּךָ עַמִּים כֻּלָּם: יִשְׂמְחוּ וִירַנְּנוּ לְאֻמִּים, כִּי תִשְׁפֹּט עַמִּים מִישֹׁר, וּלְאֻמִּים בָּאָרֶץ תַּנְחֵם סֶלָה: יוֹדוּךָ עַמִּים אֱלֹהִים, יוֹדוּךָ עַמִּים כֻּלָּם: אֶרֶץ נָתְנָה יְבוּלָהּ, יְבָרְכֵנוּ אֱלֹהִים אֱלֹהֵינוּ: יְבָרְכֵנוּ אֱלֹהִים, וְיִירְאוּ אוֹתוֹ כָּל אַפְסֵי אָרֶץ:
אָנָּא בְּכֹחַ, גְּדֻלַּת יְמִינֶךָ, תַּתִּיר צְרוּרָה.
קַבֵּל רִנַּת, עַמֶּךָ. שַׂגְּבֵנוּ, טַהֲרֵנוּ נוֹרָא.
נָא גִבּוֹר, דּוֹרְשֵׁי יִחוּדֶךָ, כְּבָבַת שָׁמְרֵם.
בָּרְכֵם טַהֲרֵם, רַחֲמֵי צִדְקָתֶךָ, תָּמִיד גָּמְלֵם.
חָסִין קָדוֹשׁ, בְּרֹב טוּבְךָ, נַהֵל עֲדָתֶךָ.
יָחִיד גֵּאֶה, לְעַמְּךָ פְּנֵה, זוֹכְרֵי קְדֻשָּׁתֶךָ.
שַׁוְעָתֵנוּ קַבֵּל וּשְׁמַע צַעֲקָתֵנוּ, יוֹדֵעַ תַעֲלֻמוֹת.
בלחש: בָּרוּךְ שֵׁם כְּבוֹד מַלְכוּתוֹ לְעוֹלָם וָעֶד:
רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם, אַתָּה צִוִּיתָנוּ עַל יְדֵי מֹשֶׁה עַבְדֶּךָ לִסְפּוֹר סְפִירַת הָעוֹמֶר, כְּדֵי לְטַהֲרֵנוּ מִקְּלִפּוֹתֵינוּ וּמִטֻּמְאוֹתֵינוּ, כְּמוֹ שֶׁכָּתַבְתָּ בְּתוֹרָתֶךָ. וּסְפַרְתֶּם לָכֶם מִמָּחֳרַת הַשַּׁבָּת מִיּוֹם הֲבִיאֲכֶם אֶת־עֹמֶר הַתְּנוּפָה, שֶׁבַע שַׁבָּתוֹת תְּמִימֹת תִּהְיֶינָה. עַד מִמָּחֳרַת הַשַּׁבָּת הַשְּׁבִיעִת תִּסְפְּרוּ חֲמִשִּׁים יוֹם. כְּדֵי שֶׁיּטָּהֲרוּ נַפְשׁוֹת עַמְּךָ יִשְׂרָאֵל מִזֻּהֲמָתָם. וְּבְכֵן יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ יְיָ אֱלֹהֵינוּ וֵאלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ, שֶׁבִּזְכוּת סְפִירַת הָעוֹמֶר שֶׁסָּפַרְתִּי הַיּוֹם, יְתֻקַּן מַה שֶׁפָּגַמְתִּי בִּסְפִירָה היסוד שבתפארת וְאֶטָּהֵר וְאֶתְקַדֵּשׁ בִּקְדֻשָּׁה שֶׁל מַעְלָה, וַעל יְדֵי זֶה יֻשְׁפַּע שֶׁפַע רַב בְּכָל הָעוֹלָמוֹת. וּלְתַקֵּן אֶת נַפְשׁוֹתֵינוּ, וְרוּחוֹתֵינוּ, וְנִשְׁמוֹתֵינוּ, מִכָּל סִיג וּפְגַם, וּלְטַהֲרֵנוּ וּלְקַדְּשֵׁנוּ בִּקְדֻשָּׁתְךָ הָעֶלְיוֹנָה, אָמֵן סֶלָה.
קיימות חמש ספירות "ראשיות" – כתר חכמה בינה תפארת ומלכות. כתר חכמה בינה אלה ספירות ראש, כלומר הן ספירות גבוהות מאוד מבחינת השפע האלוקי שהן מקבלות. על מנת שנוכל לקבל את האור הזה ספירת התפארת התפרטה ל 6 ספירות – חסד גבורה תפארת נצח הוד יסוד. תפארת נקראת בגלל זה גם וו קצוות, והיא ממש משולה גם לקודקודי מגן הדוד. מבין 6 הספירות בתפארת, ספירת היסוד היא הספירה האוספת את כל ההתפרטות הזו שהתרחשה בחזרה אליה, ומשם השפע זורם לספירת המלכות. כלומר, ספירת היסוד זוהי ספירה שכוללת בתוכה את איכויות כל 5 הספירות – חסד גבורה תפארת נצח הוד.
וזוהי גם האיכות המיוחדת שלה, ספירה שאוספת את הכל אליה. כדי שמשהו יהיה יסודי, שורשי, שמחזיק עליו את הכל, אנחנו צריכים לפרוט תחילה למרכיבים, לאיכויות שונות שיוצרות מבנה יציב, שיכול להעביר שפע יציב וברור למלכות. ספירת היסוד ממוקמת בגוף שלנו באזור הברית, כלומר במקום החיבור הכי בסיסי ביננו לבין הקב"ה. ספירת התפארת מדברת על אמת וחיבור, איכות ספירת היסוד בתפארת מספרת לנו על הברית שיש בחיבור. הקשר היסודי ביותר בתוכנו, קשר האמת המהותי, שאוסף את הכל – זה הברית ביננו לקב"ה. אנחנו ניצוץ אלוקה ממעל, הקב"ה נמצא בתוכנו – אנחנו שרויים בתוכו – והחיבור על החלק הזה בתוכנו זה החיבור העמוק ביותר, האמיתי ביותר, היסודי ביותר שכולל את כל החלקים שלנו.
היום, היסוד בתפארת, מזמין אותנו להתחבר לנקודה הכי בסיסית בתוכנו, נקודת החיבור עם הנשמה שלנו, עם האמת הפשוטה ביותר – אנחנו חלק מדבר הרבה יותר גדול.

השאר תגובה